Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Point of Light (dag 2); innerlijke Ster, ware Zelf, innerlijk Licht

4 oktober

Point of Light; innerlijke Ster, ware Zelf, innerlijk licht
Waar de Absolute onze ware Natuur vormt, daar is de Point of Light ons ware Zelf, onze spirit als individu. Jouw spirit als individu wordt niet ervaren als een veld zoals bij de essentiële kwaliteiten of zoals bij onze ware Natuur, het wordt ervaren als een levenslicht, een vonk – aanstekelijk, en met eigen richting. In contact met je Point of Light ben je letterlijk de ster in je leven, vol van levenskracht en straling. Je bent als een vonk in de wereld, gloedvol, aanstekelijk en met een eigen richting. Als lichtwezen verbind jij het wereldse met je ware Natuur. Onze persoonlijkheid heeft allerlei wensen en verlangens. Als spirit volgen we de roep van de ziel die zichzelf en zijn bestemming op aarde uit wil drukken. Contact met onze Spirit brengt een sprankelende bezieling in ons leven, vol inspiratie, creativiteit en ultieme lichtheid.

Als we ons ware Zelf zijn, voelen we ons licht, voelen we ons stralend, voelen we ons uniek en verbonden, voelen we ons opgewonden en speels. We voelen ons compleet en vrij. Dit ‘ik’ is gemaakt van pure vreugde, puur geluk, puur genot. Het is alsof de aard van het Zelf geluk is. Het is gemaakt van essentie. Het is al in vrede, al vreugdevol, al krachtig, al zelfverzekerd, al gelukkig enz. En daarom compleet en vrij. Het zoeken houdt op wanneer we ons ware Zelf zijn. Ons ego is gemaakt van ideeën, overtuigingen en beelden en voelt daarom altijd gebrekkig aan.

Dit onderdeel van de innerlijke reis is het meest verborgen en verkeerd begrepen deel van onze zoektocht. De reis om ons ware Zelf te worden is de diepste zoektocht van ons ego. Het is gevuld met intense pijn, grote verwarring en diepe liefde. Daarom is het contacten en weer belichamen van ons ware Zelf niet iets dat in één workshop wordt gedaan. We gaan dit komend half jaar en volgend halfjaar een begin maken met wat een levenslange reis is.

Beetje bij beetje gaan we elke laag van ons ego-zelf (dat wanhopig probeert het ware Zelf te bereiken en het ware Zelf te worden) verwelkomen, ontmoeten en begrijpen. En in de diepte van ons ego kan iets ontspannen en tot rust komen, wetende dat zijn zoektocht eindelijk begrepen en gewaardeerd wordt.

Deze cursus werkt als een vonk, die onze bestemming ontsteekt en ruimte maakt voor onze Spirit.

Data
6 september 2020, 4 oktober 2020, 8 november 2020, 20 december 2020,
17 januari 2021, 28 februari 2021, 28 maart 2021, 25 april 2021, 30 mei 2021, 27 juni 2021

Teachers
Hassan Elkadi en Ko Bakker

Prijs

Gegevens

Datum:
4 oktober

Locatie

Cordium
De Ruyterstraat 65
Nijmegen, 6512 GB Nederland
+ Google Maps