Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Retraite: Natuurlijk ontspannen in Zijn

31 augustus - 4 september

Natuurlijk ontspannen in Zijn

Wij zijn zelden diep ontspannen en op ons gemak. Wij zijn meestal rusteloos onderweg ergens naartoe, buiten onszelf of in onszelf. We zijn ervan overtuigd dat wat ons gelukkig zal maken, wat ons kan helpen onze problemen op te lossen of wat onze verlangens zal vervullen niet hier te vinden is. Wij zijn daarom continu in beweging, zelden tevreden, ontspannen en op ons gemak. We laten onszelf nooit met rust. Als we niet afgeleid zijn door dingen buiten ons, dan zijn we innerlijk druk bezig met onze ideeën, onze plannen en projecten, of onze zorgen en angsten. We geloven, vaak onbewust, dat we pas kunnen rusten, ontspannen en op ons gemak zijn als dit of dat anders is, of als we zus of zo zijn. We zijn voortdurend bezig om ons zelf te veranderen. We zijn vergeten dat rust, ontspanning en op ons gemak zijn onze natuurlijke staat van zijn is, dat wanneer we onszelf zijn, we natuurlijk ontspannen en op ons gemak zijn.

Hoe zou het zijn om te ontdekken dat je ontspannen en op je gemak kunt zijn met jezelf, niet alleen maar wanneer je rustig bent, mediteert, vakantie hebt, alles onder controle hebt en alles goed gaat, maar op elk moment in je leven? Hoe zou het zijn om te ontdekken dat niet eerst jij of iets zou moeten veranderen voordat je op je gemak kunt zijn met jezelf? Hoe zou het zijn om te ontdekken dat groei en transformatie een natuurlijk spontaan proces is, dat alleen plaatsvindt wanneer je ophoudt zo druk bezig te zijn om jezelf te veranderen?

De retraite is een uitnodiging tot het aangaan van zo’n ontdekkingsreis. De retraite biedt een welkom alternatief voor al dat geworstel. In de retraite ga je ervaren hoe diep je ontspannen raakt en uitrust als je aanwezig bent in het moment en niet probeert je ervaring op enige manier te sturen of te manipuleren. Je gaat leren om in jezelf te landen en tot rust te komen. Zo ga je ontdekken dat ontspannen zijn, op je gemak zijn, natuurlijk gebeurt wanneer je eenvoudig “jezelf” bent.

Inquiry, een vorm van zelfonderzoek, is de centrale beoefening in de retraite. Het is een elegante en krachtige methode die je vermogen ontwikkelt om zonder oordeel aanwezig te blijven bij je ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Door dit proces kom je in contact met je diepste zijn, met wie je in essentie bent, met Jezelf. Geleide meditatie, yoga en periodes van stilte ondersteunen je in het proces van landen in jezelf.

De retraite wordt gehouden in het prachtige Mandali retreat center in Italië. Gelegen op de top van een berg met uitzicht op Lago d’Orta meer. Alles in Mandali nodigt je direct uit om te ontspannen; de rust en de stilte, het prachtige uitzicht over Lago d’Orta meer, het heerlijke gezonde eten en de schitterende faciliteiten en kamers. Kortom een retraite om te genieten, te ontspannen en thuis te komen bij jezelf, met alle ruimte voor verdieping.

De retraite zal plaatsvinden van 31 augustus t/m 4 september 2020. De retraitereizen van Ontspannen in Zijn worden verzorgd door Natuurlijk Mooi. Voor het boeken van de retraite en meer informatie over de kamers: https://natuurlijkmooi.nl/retraite-reis-augustus

De retraitereizen van Ontspannen in Zijn worden verzorgd door Natuurlijk Mooi. Voor het boeken van de retraite en meer informatie over de kamers, zie website van Natuurlijk Mooi: https://natuurlijkmooi.nl/retraite-reis-augustus/

Gegevens

Begin:
31 augustus
Einde:
4 september

Locatie

Mandali retreat centre
Via Belvedere 2
Quarna Sopra, VB 28898 Italië