Retraite: Natuurlijk ontspannen in Zijn

In deze onzeker en verwarrende tijden valt er van alles weg en moet iedereen een nieuw evenwicht vinden. Van het ene op het andere moment worden we uit onze comfortzone gehaald en moeten we diepe lagen van angst, bezorgdheid en onrust onder ogen zien. Het is een grote uitdaging om met deze gevoelens te Zijn en er niet door overspoeld te raken. Deze crises raakt ons nu allemaal in meer of minder mate, maar we komen in ons persoonlijke leven allemaal gebeurtenissen tegen die ons uit evenwicht halen en gevoelens van angst, bezorgdheid en onrust oproepen. We zijn dan ook voortdurend bezig om ons te wapenen tegen deze vervelende gevoelens. We zijn voortdurend in spanning (in verdediging) en hebben alleen momenten waarin we ons ontspannen en ons op ons gemak voelen.

Hoe zou het zijn om te ontdekken dat je ontspannen en op je gemak kunt zijn met jezelf, niet alleen maar wanneer je mediteert, vakantie hebt of wanneer je alles onder controle hebt en alles goed gaat, maar op elk moment in je leven? Ook wanneer het zwaar weer is. Hoe zou het zijn om te ontdekken dat niet eerst jij of iets zou moeten veranderen voordat je ontspannen en op je gemak kunt zijn met jezelf? Hoe zou het zijn om te ontdekken dat groei en transformatie een natuurlijk spontaan proces is, dat alleen plaatsvindt wanneer je ophoudt zo druk bezig te zijn om jezelf te veranderen?

De retraite is een uitnodiging tot het aangaan van zo’n ontdekkingsreis. De retraite biedt een welkom alternatief voor al dat geworstel. In de retraite ga je ervaren hoe diep je ontspannen raakt en uitrust als je aanwezig bent in het moment en niet probeert je ervaring op enige manier te sturen of te manipuleren. Je gaat leren om in jezelf te landen en tot rust te komen. Zo ga je ontdekken dat ontspannen zijn, op je gemak zijn, natuurlijk gebeurt wanneer je eenvoudig “Jezelf” bent.

Inquiry, een vorm van zelfonderzoek, is de centrale beoefening in de retraite. Het is een elegante en krachtige methode die je vermogen ontwikkelt om zonder oordeel aanwezig te blijven bij je ervaring zoals die zich in elk moment aandient. Door dit proces kom je in contact met je diepste zijn, met wie je in essentie bent, met Jezelf. Geleide meditatie, yoga en periodes van stilte ondersteunen je in het proces van landen in jezelf. 

De retraite wordt gehouden in het prachtige Mandali retreat center in Italië. Gelegen op de top van een berg met uitzicht op Lago d’ Orta meer. Alles in Mandali nodigt je direct uit om te ontspannen; de rust en de stilte, het prachtige uitzicht over Lago d’ Orta, het heerlijke gezonde eten en de schitterende faciliteiten en kamers. Kortom een retraite om te genieten, te ontspannen en thuis te komen bij jezelf, met alle ruimte voor verdieping.

De retraite zal plaatsvinden van 31 augustus t/m 4 september 2020. De retraitereizen van Ontspannen in Zijn worden verzorgd door Natuurlijk Mooi. Voor het boeken van de retraite en meer informatie over de kamers: Natuurlijk Mooi Retraitereizen

Meer over Mandali: Mandali Retreat Center